Όμιλος Λαϊκού

Η ΙΣΤΟΡΙΑΜΑΣ

Λαϊκό Καφεκοπτείο

Το Λαϊκόν Καφεκοπτείο, ο πιο παραδοσιακός παραγωγός καφέ στην Κύπρο, τροφοδοτεί την Κυπριακή αγορά με τον παραδοσιακό Καφέ Λαϊκού από το 1948.

Ιδρύθηκε από μια ομάδα επαγγελματιών καφετζήδων, με εφόδια ένα μεταχειρισμένο χειροκίνητο καρβουδιστήρι και μύλο, ένα ποδήλατο για διανομή και αρχικό προσωπικό 6 άτομα.

Από το 1955 μέχρι και το 1958 οι μέτοχοι της Εταιρείας φτάνουν τους 4.300 και πλέον το Λαϊκόν Καφεκοπτείο αποκτά το δικό το ιδιόκτητο κτίριο στο Καϊμακλί, με σύγχρονα μηχανήματα αλέσματος και καβουρδίσματος καφέ. Επιπλέον τούτου η Εταιρεία αναλαμβάνει αποκλειστικά τη διανομή του καφέ σε όλη την Κύπρο.

Το 1973 η Εταιρεία μεταστεγάζεται στο σημερινό της εργοστάσιο στο Καϊμακλί, στην οδό Αντρέα Παπακώστα. Τις τραγικές εκείνες μέρες του 1974 το Λαϊκό Καφεκοπτείο, παραμένει «ακρίτας» και μερικές μόνο μέρες μετά την εισβολή συνεχίζει τις εργασίες του προμηθεύοντας με καφέ όλη την ελεύθερη Κύπρο στηρίζοντας παράλληλα, οικονομικά και ηθικά τους πρόσφυγες υπαλλήλους του.

laiko-factory-1

Η ΙΣΤΟΡΙΑΜΑΣ

Λαϊκό Καφεκοπτείο

Από το 1975 αρχίζει μια νέα εντυπωσιακή ανοδική περίοδος, όταν το Λαϊκό Καφεκοπτείο τοποθετεί σύγχρονες αυτόματες γραμμές παραγωγής του καφέ, που δουλεύουν μέχρι και σήμερα. Έκτοτε συνεχείς αναβαθμίσεις και προσθήκες γίνονται στη γραμμή παραγωγής, πάντα ευθυγραμμισμένες με τους πιο συγχρόνους τρόπους για το άριστο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι του καταναλωτή. Σήμερα, το Λαϊκό Καφεκοπτείο είναι πιστοποιημένο με ISO9001: 2008 και ISO2200: 2005 και προμηθεύει την αγορά με προϊόντα ποιότητας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Ο Καφές Λαϊκού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας και δίκαια έχει χαρακτηριστεί ως ο «Χρυσός Καφές της Κύπρου». Κι επειδή το ενδιαφέρον για την αγορά του καφέ αναπτύσσεται ραγδαία, η Εταιρεία δεν μπορεί να παραμείνει στάσιμη στις προκλήσεις της σημερινής αγοράς.

Έχει ήδη ξεκινήσει τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εξοπλισμού επεξεργασίας του καφέ και πρόσφατα εμπλούτισε τις γραμμές παραγωγής της με νέο καρβουδιστήρι για την ανάπτυξη εξειδικευμένων καφέδων όπως Espresso και Φίλτρου, προμηθεύοντας αρκετά σημεία εστίασης με χαρμάνια δικά της ή άλλα που οι πελάτες επιλέγουν.

Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής κυπριακού καφέ και σαν πρωτοπόρος στην κυπριακή αγορά συνεχίζει να γράφει με επιτυχία την ιστορία του κυπριακού καφέ, μια ιστορία 70 και πλέον χρόνων.

laiko-factory-2

ΤΟΣΗΜΕΡΑ

Λαϊκό Καφεκοπτείο

Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής κυπριακού καφέ και ως πρωτοπόρος στην κυπριακή αγορά συνεχίζει να γράφει με επιτυχία την ιστορία του κυπριακού καφέ, μια ιστορία 70 και πλέον χρόνων.

Shopping Basket