Προϊόντα/Κρασιά

Alasia Κουμανταρία

Company ΛΟΕΛ
Category Κρασιά

Παραδοσιακός Κυπριακός Οίνος Λικέρ με ιστορία που ξεκινά τον 12ο αιώνα μ.x. και που πρώτος καθιερώθηκε ως Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης). Η Κουμανταρία, εξ ορισμού είναι βαθιά συνδεδεμένη με την Αμπελοοινική Λεμεσό αφού το όνομα της υποδηλώνει και την περιοχή τρύγου και παραγωγής της. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί τον άξιο πρεσβευτή των κυπριακών κρασιών. Η ΛΟΕΛ έχει τη δική της ξεχωριστή παράδοση στην παραγωγή Κουμανταρίας. Η παραγωγή αυτού του θεσπέσιου ποτού ξεκίνησε με την παραγωγή της κλασσικής Κουμανταρίας Αλάσια από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Οινοβιομηχανίας μας. Η συνεχής μελέτη και έρευνα από τους ειδικούς της ΛΟΕΛ την έχουν καταστήσει ως ακόμα ένα βραβευμένο προϊόν με αποκορύφωμα το Μεγάλο Χρυσό από τον Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου.

Επίσης, η Κουμανταρία Αλάσια Vintage της Loel, βραβεύτηκε με 2 αστέρια, στο διεθνή διαγωνισμό Great Taste. O διαγωνισμός ξεκίνησε το 1994 με πάνω από 500 εξειδικευμένους δοκιμαστές με απαιτητικούς ουρανίσκους και διεξάγεται στο Λονδίνο μια φόρα τον χρόνο.

Το 2016, ανάμεσα στα 10,000 προϊόντα που συμμετείχαν από όλο τον κόσμο, μόνο 141 βραβεύτηκαν με 3 αστέρια, 878 με 2 αστέρια και 2520 με 1 αστέρι. Η Κουμαντάρια Αλάσια Vintage , το μόνο Κυπριακό προϊόν μεταξύ των βραβευθέντων του Great Taste Award.