Προϊόντα/Κρασιά

Μορφές

Company ΛΟΕΛ
Category Κρασιά

Παρουσιάζουμε τα κρασιά Μορφές, με Κυπριακές ποικιλίες και με μορφές της Κύπρου.

Μαραθεύτικο
Από εκλεκτό Μαραθεύτικο της περιοχής Βουνί Παναγιάς, της επαρχίας Πάφου, σε υψόμετρο 950 μέτρων. Το χρώμα είναι λαμπερό, βαθύ κόκκινο. Στη μύτη ξεδιπλώνονται αρώματα από βατόμουρο, φρούτα του δάσους αλλά και πιπεράτες νότες μπαχαρικών. Συνδυάζεται ιδανικά με κρέας στα κάρβουνα, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, τυριά και πικάντικα λουκάνικα. Σερβίρεται στους 16-18°C. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διατηρήστε το στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Ξυνιστέρι
Από εκλεκτό Ξυνιστέρι, αµπελώνων της περιοχής Πάφου, σε υψόµετρο 900 µέτρων. Μια τραγανή οξύτητα, πλούσια και γεµάτη γεύση µε καθαρή ευχάριστη και απολαυστική παρατεταµένη επίγευση. Συνοδεύει σαλάτες, οστρακοειδή, ψάρια, ζυµαρικά, sushi και sashimi, και πουλερικά. Σερβίρεται στους 8-10°C.

Λευκάδα Ροζέ
Από Λευκάδα 85% και Grenache 15% από αµπελώνες της περιοχής Πολέµι της επαρχίας Πάφου, που βρίσκονται σε υψόµετρο 750 µέτρων. Μεθυστικά αρώµατα από ώριµα κεράσια, φράουλα, ροδοπέταλα, µε γεµάτο και πολύπλοκο ουρανίσκο. Συνοδεύει ψάρια, µακαρονάδες, όλα τα λαδερά της µεσογειακής κουζίνας, ελαφριά τυριά και φρούτα. Σερβίρετε στους 8-10°C