ΛΟΕΛ

Η ΙΣΤΟΡΙΑΜΑΣ

Ιστορία της ΛΟΕΛ

Η ΛΟΕΛ Λτδ ιδρύθηκε το 1943 και ήταν η πρώτη Δημόσια Εταιρεία στην Κύπρο, με χιλιάδες μετόχους, οι περισσότεροι από τους οποίους στην πλειοψηφία τους ήταν αμπελουργοί.

Τα πρώτα προϊόντα ήταν τα αλκοολούχα ποτά και οι αλκοολωμένοι οίνοι που παρασκευάστηκαν από αυτόχθονες ποικιλίες. Μετά τον εμπλουτισμό των κυπριακών αμπελώνων με νέες ποικιλίες από το Υπουργείο Γεωργίας, η ΛΟΕΛ, που είναι το πρώτο οινοποιείο, επεξεργάστηκε και παράγει νέους επιτραπέζιους οίνους ποιότητας όπως Palomino, Negro, Muscat και άλλα.

Η ΛΟΕΛ εγκατέστησε επίσης στους αμπελώνες της, στις αμπελουργικές περιοχές Λεμεσού και Πάφου, κυπριακές και εισαγόμενες ποικιλίες όπως το Μαραθεύτικο, το Σπρουντικό, το Cabernet Sauvignon, το Sauvignon Blanc και άλλα, για την παραγωγή οίνων ανώτερης ποιότητας, τοπικής ποικιλίας και ονομασίας.

_DSC4628 copy

Η ΛΟΕΛΣΗΜΕΡΑ

LOEL Manufacturing

Σήμερα, η ΛΟΕΛ παράγει ένα ευρύ φάσμα κρασιών, για κάθε γούστο και προϋπολογισμό, με τα «Palomino», τον «Ευάμπελος Γη» και «Μεσόγειος Χώρα» μεταξύ των πιο γνωστών. Εκτός από τα κρασιά, η ΛΟΕΛ παράγει επίσης ποιοτικά αλκοολούχα ποτά και χυμούς για την τοπική αγορά, καθώς και εξαγωγές σε: Ρωσία, Εσθονία, Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Σιγκαπούρη, Λιβύη, Ιορδανία και άλλες.

Εκτός από την εμφιάλωση οίνων, η ΛΟΕΛ πρωτοστάτησε στην παραγωγή ποιοτικών οίνων, σε χαμηλές τιμές, στο Tetra Pack. Το κρασί σε πακέτα, με την εμπορική ονομασία VINOTHEQUE, είναι μια τεράστια επιτυχία στην τοπική αγορά και στο εξωτερικό.

Η Zivana LOEL επεκτάθηκε πρόσφατα για να συμπεριλάβει 2 νέα προϊόντα, τη Zivana GOLD και το Zivana RED. Η πρώτη είναι δρυς παλαιωμένη με άγγιγμα μέλι και η δεύτερη εμπλουτισμένη με κανέλα. Και οι δύο έχουν ήδη αποδειχθεί τεράστια επιτυχία.

Επιπλέον, η ΛΟΕΛ είναι ένας υπερήφανος παραγωγός της Κουμανταρίας «Αλάσια», προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής προέλευσης, το οποίο είναι σήμερα διαθέσιμο σε κλασικές και vintage ποικιλίες, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί με πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Great Taste το 2016.

Σημαντικό πρόσφατο επίτευγμα για τη ΛΟΕΛ είναι η επένδυση που πραγματοποιήθηκε για την ίδρυση ενός νέου οινοποιείου στον Άγιο Σίλα στη Λεμεσό, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παράγει τα καλύτερα κρασιά από τοπικές εγχώριες ποικιλίες. Αυτή τη στιγμή, το οινοποιείο είναι το καλύτερο εξοπλισμένο οινοποιείο σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα συνεχίσει να στηρίζει την οινοπαραγωγική βιομηχανία στην Κύπρο μέσω της αγοράς εκατομμυρίων κιλών σταφυλιών κάθε χρόνο.

_DSC4595 copy 2

ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑΜΑΣ

Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ΛΟΕΛ

Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΛΟΕΛ είναι η νόμιμη παραγωγή και προμήθεια της ζιβανίας ΛΟΕΛ (Zivana Loel) 45º και Zivana De Luxe 47º.

Η τεχνογνωσία στην απόσταξη και η προσεκτική επιλογή της πρώτης ύλης, προσφέρει ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν με μοναδική γεύση και σταθερή ποιότητα που την καθιστούν την πρώτη επιλογή του καταναλωτή.

Έχει αγαπηθεί όχι μόνο από τους Κύπριους αλλά και από τους επισκέπτες του νησιού και η ΛΟΕΛ είναι υπερήφανη που αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος παραγωγός της Ζιβανίας στην Κύπρο.